Een reisverzekering afsluiten? Doen!

Een reisverzekering afsluiten? Doen!

Een reisverzekering afsluiten? Doen! Onbezorgd op vakantie gaan – u wil niets liever. Maar al is uw voorbereiding nog zo goed, soms kan er op vakantie iets gebeuren wat u niet had kunnen voorzien. In dat soort gevallen is het fijn om terug te kunnen vallen op een reisverzekering. Ondanks dat veel mensen hier niet aan denken, is het toch belangrijk een goede reisverzekering af te sluiten. Zo kijken veel mensen het hele jaar uit naar hun vakantie en zou het jammer zijn om voor ongewenste financiële verrassingen te komen staan. Wij zetten de belangrijkste onderdelen die komen kijken bij het afsluiten van een reisverzekering voor u op een rijtje.

Waarom moet ik een reisverzekering afsluiten?
Door een reisverzekering af te sluiten verzekert u uzelf ervan dat u met een gerust hart op vakantie kunt gaan. Een reisverzekering verzekert u namelijk niet alleen tegen gestolen of beschadigde eigendommen, het kan veel meer voor u betekenen dan veel mensen denken. Een voorbeeld van een kostenpost die een reisverzekering in veel gevallen dekt betreft onvoorziene kosten zoals extra verblijfskosten. Daarnaast kan een reisverzekering nuttig zijn in een situatie waarin iemand uit het reisgezelschap overlijdt. Het is begrijpelijk dat men niet over dit soort scenario’s wil nadenken, maar wanneer iemand in het buitenland overlijdt kunnen hier hoge kosten bij komen kijken. Ook in dit soort gevallen kan een reisverzekering een uitkomst bieden. Verder bieden veel reisverzekeringen een alarmlijn waarbij u terecht kan met vragen of onzekerheden omtrent incidenten of ongevallen op vakantie. Bij het bellen naar een alarmlijn kan er in veel gevallen gelijk al iets geregeld worden, waardoor u uw vakantie onbezorgd kunt voortzetten.

Doorlopende reisverzekering
Er zijn veel soorten reisverzekeringen bij diverse verzekeraars, maar in de basis wordt onderscheid gemaakt tussen een doorlopende en een kortlopende reisverzekering. Bij een doorlopende reisverzekering geldt de reisverzekering voor alle reizen die u in het betreffende jaar maakt. Wanneer u vaker op reis gaat is een doorlopende reisverzekering dus erg handig, aangezien u niet voor elke reis opnieuw een reisverzekering hoeft af te sluiten. Daarnaast is het bij een doorlopende reisverzekering vaak mogelijk om deze tussentijds te wijzigen, zodat u niet het gehele jaar aan exact dezelfde voorwaarden vastzit.

Kortlopende reisverzekering
Naast een doorlopende reisverzekering is het tevens mogelijk een kortlopende reisverzekering af te sluiten. Dit type reisverzekering is vooral handig voor mensen die niet vaak op vakantie gaan, waarbij alleen betaald wordt voor de dagen waarop de vakantie daadwerkelijk plaatsvindt. Een kortlopende reisverzekering bevat dus een vaste start- en einddatum, waarbij een doorlopende reisverzekering het hele jaar door geldt. Bij een kortlopende reisverzekering stopt de verzekering dan ook automatisch.

Welke reisverzekering past bij mij?
Het is belangrijk om de reisverzekering te kiezen die bij u past. Het afsluiten van een reisverzekering is dan ook erg persoonlijk; zo gaat de één nu eenmaal vaker op vakantie dan de ander. A&A geeft graag advies over een passende reisverzekering, waarbij rekening gehouden wordt met elementen die voor u van belang zijn.

https://www.nosun.nl/blog/waarom-een-reisverzekering-afsluiten/
https://verzekerdbijhema.nl/reisverzekering
https://www.geld.nl/reisverzekering/service/wat-is-een-doorlopende-reisverzekering

Meer weten?